Kommende
projekter..
  • Foredrag: Jens Adolf Jerichau - modernitet og mytologi


Personlige visioner, åndelig stræben og ekspressiv nerve! Jens Adolf Jerichau (1890-1916) blev trods sit korte liv en bemærkelsesværdig skikkelse i dansk kunst, som forenede tradition og modernitet på original vis. Eneren Jerichau blev med sine vilde farver og dynamiske penselstrøg en inspiration for store danske malere som Jorn, Wiig og Kirkeby - vær med når dette foredrag går tæt på hans liv, værker og brændende ønske om at videreføre arven fra Renæssancens store mestre i et nyt sitrende lys.
 
Kalundborg Folkeuniversitet

12/01/2022 kl. 17-19

  • Foredrag: Lille spejl på væggen der! -Selfies, selvportrætter og jeg’et i en digital tidsalder

 

Ukritisk narcissisme, demokratisk deltagelse eller iscenesat virkelighed? Med smartphonens indtog blev selfien allemandseje, men hvad fortæller selfiekulturen om jeg’et i en digital tidsalder, og hvordan adskiller det virale snapshot sig fra århundreders selvfremstilling i billedkunsten? Hør mere om jagten på selverkendelse, synlighed og sociale fællesskaber, når dette foredrag viser skelsættende selfies og selvportrætter gennem tiden og lægger op til debat om selviscenesættelse via billeder.
 

FOF Københavns Omegn

18/01/2022 kl. 10-12

  • Studiekreds: MALERISK FRIGØRELSE - De spontant-abstrakte og CoBra

Avantgarde-bevægelsen CoBrA var kun aktiv i efterkrigsårene 1948-51, men opnåede via æstetiske og samfundskritiske eksperimenter stor gennemslagskraft både i Danmark og i udlandet. Mange af de danske kunstnere, som var tilknyttet CoBrA, var også aktive i tidligere kunstnergrupper som Linien, Corner, Høst og Helhesten, og står i dag som hovedskikkelser i dansk kunsthistorie. Hvor forskellige de end var, så var der bag deres værker et fælles fokus på samarbejde, oprindelighed og den frie spontane udfoldelse af fantasien: Kunst og liv skulle blive ét!

Over fire gange fordyber vi os i den danske fraktion af CoBrA og ser nærmere på det spontant-abstrakte billedsprog og de forskelligartede strategier, som gruppen var eksponent for. Kom tæt på et væsentligt kapitel i dansk modernisme og hør meget mere om de vilde og visionære CoBrA medlemmer og deres drøm om at skabe en ny og bedre verden ved hjælp af kunsten.

FOF Syd- og Vestsjælland

01.03, 08.03, 15.03 & 22.03.2022

  • Foredrag: Henry Heerup - i fantasiens have

 

Kom helt tæt på en af Danmarks mest elskede kunstnere, når kunstformidler Christina Klestrup fra Heerup Museum dykker ned i Henry Heerups mangfoldige liv og virke. Heerup står som en ener i dansk kunsthistorie med fødderne solidt plantet i både avantgardens og folkelighedens muld. I dette foredrag kan du opleve begge sider af den populære kunstner via skraldemodeller, granitskulpturer, malerier og grafiske værker samt høre mere om Heerups levede liv og rolle i dansk modernisme, Helhesten og Cobra gruppen. Vær med på en visuel rejse ind i Heerups magiske have, hvor livet og kunsten smeltede sammen på forunderlig vis.

Kalundborg Folkeuniversitet

22/03/2022 kl. 17-19

  • Foredrag: Picasso & keramikken på Holmegaard Værk

Pablo Picasso arbejdede livet igennem på tværs af udtryksformer. I keramikken fandt han en dyb kærlighed til proces og koloristiske eksperimenter. Her kunne han gå i dialog med de store keramik traditioner samt udforske den svære balance mellem brugsgenstand og kunstværk. Museumssamlinger verden over bugner af Picassos keramiske arbejder, hvor både mytologiske figurer og motiver fra hans eget personlige liv modelleres, ridses og males frem. Vær med når dette foredrag kigger nærmere på Picassos fascinerende rejse ind i keramikken. 

Folkeuniversitet Holmegaard-Suså

02/06/2022 kl. 13-15