Kommende
projekter..
  • Foredrag: Picasso & keramikken

Pablo Picasso arbejdede livet igennem på tværs af udtryksformer. I keramikken fandt han en dyb kærlighed til proces og koloristiske eksperimenter. Her kunne han gå i dialog med de store keramik traditioner samt udforske den svære balance mellem brugsgenstand og kunstværk. Museumssamlinger verden over bugner af Picassos keramiske arbejder, hvor både mytologiske figurer og motiver fra hans eget personlige liv modelleres, ridses og males frem. Vær med når dette foredrag kigger nærmere på Picassos fascinerende rejse ind i keramikken. 

Folkeuniversitet Holmegaard-Suså

Holmegaard Værk

02/06/2022 kl. 13-15

  • Foredrag: Leonora Carrington - En visionær ener

Den kvindelige surrealist Leonora Carrington (1917-2011) var både som kunstner og menneske kompromisløs og normbrydende. Vær med når dette foredrag går tæt på Carringtons enestående liv og virke samt hendes rolle i den surrealistiske inderkreds. Vi dykker ned i både maleri, skulptur og litteratur, og tager på en visuel rejse gennem alt fra figurative drømmelandskaber og mytologiske inspirationskilder til stærke kvindefigurer og gådefulde fabeldyr.

Kalundborg Folkeuniversitet

05/10/2022 kl. 17-19

  • Foredrag: Matisse - Radikale ideer i det røde atelier


Henri Matisse (1869-1954) var i begyndelsen af det 20. århundrede bannerfører for en ny ekspressiv kolorisme, der sendte chokbølger gennem kunstens verden. I anledning af efterårets store udstilling på SMK - Matisse: Det røde atelier - stiller dette foredrag skarpt på kunstnerens radikale farvesyn og billedmæssige fornyelser. Oplev frigjort farveglæde i verdensklasse og hør mere om inspirationskilder og fauvistiske eksperimenter, når vi fordyber os i udvalgte mesterværker fra Matisses hånd.

Kalundborg Folkeuniversitet

22/11/2022 kl. 17-19