top of page

Maleriets andet ansigt - Simon Lindhardt i Møstings Hus

Ved Frederiksberg Have, i en vis afstand fra Københavns større kunstmuseer, ligger et unikt kultur- og udstillingshus med flere hundrede års historie. Det danner i dag ramme om en bred vifte af kunstudstillinger. Frem til d. 5. februar 2012 er det billedkunstner Simon Lindhardt, som viser sin energiske malerkunst i Møstings Hus.

Simon Lindhardt (f. 1982) er uddannet fra Det fynske Kunstakademi, og har udstillet både herhjemme og i udlandet. Den aktuelle udstilling ”Tomorrow is Today” præsenterer nye abstrakte og fantasifulde malerier. Legesyge lærreder fristes man til at sige, for de skiftevis konstruerer og dekonstruerer et væld af figurer og former med både humor og stringens.

De geometriske kompositioner indtager Møstings Hus i et møde mellem fortid og nutid, men som udstillingens titel antyder, leder de også beskueren i retning af overvejelser omkring fremtiden. For hvad er maleriets rolle i virkeligheden? I dag såvel som i morgen..

På fornem vis samtaler den unge kunstners værker med rummet. De fylder, og har fylde, i en sådan grad at det abstrakte bliver vedrørende. Udstillingsteknisk skabes der også plads til associationer og eftertanke:

I midten af hvert rum står en konstruktion af træ, glas, og maleri. Maleriet er i stort format. Trærammen omkring det strejfer næsten loftet, og glasset tilfører dybde til sanseoplevelsen. Med håndtag på siden forekommer disse fritstående glaskasser flytbare og undseelige, velegnet til opbevaring så at sige, men i deres indre er der liv og spænding.

Beskueren kan bevæge sig nysgerrigt omkring konstruktionen og opdage, at begge sider af lærredet lever. Krydset i bagsidens træramme kommunikerer modigt med linjerne i husets vinduespartier, og under de smalle trælister fremtoner endnu et maleri. Forførende og overraskende bryder lærredet med sine egne traditioner. Vrangsiden bliver maleriets andet ansigt.

Således afsøges rumligheden både på lærredet og i udstillingens lokaler. Væk er den ensidede oplevelse af malerkunst på hvide udstillingsvægge. Afvist er den flade gengivelse af virkeligheden. Udstillingen undersøger i stedet værket som både to- og tredimensionelt i en dynamisk dialog med såvel beskuerens sanser som intellekt.

Udstillingen på Møstings Hus er en oplagt lejlighed til at stifte bekendtskab med Simon Lindhardts på én gang stilsikre og poetiske formunivers og desuden en mulighed for at udforske og overveje det nutidige maleris rammer.

bottom of page